Još tri kućice za pse lutalice

Najmlađi Kikinđani u akciji koju je organizovao Centar lepih veština pokazali svoju ljubav i brigu prema kućnim ljubimcima. U ovoj drugoj akciji, deca su farbala kućice za pse koje će biti poklon onima koji se odluče da udome pse lutalice.

U prijatnom ambijentu Centra lepih veština najmlađi sugrađani su nastavili akciju zbrinjavanja pasa lutalica, tako što su drvene kućice za pse ulepšavali raznim bojama.. Akcija je organizovana uz pomoć prijatelja dobre volje, a drvene kućice su donirale firme “Gradjevinar Brane“ i “ Palet pak“.

U akciji su učestvovali đaci škole za intelektualni razvoj „BrainOBrain“. Kako je navela edukatorkinja u toj školi Marijana Bijelić, tokom nastave često pričaju na tu temu te su došli na ideju da bi tokom raspusta mogli da organizuju neke akcije kako bi pomogli psima lutalicama. U prvoj akciji su roditelji i deca sami pravila kućice od kartona i stiropora:

-Namera je da pomognemo kucama  lutalicama, u ovim hladnim danima. Ljudi su jako lepo odreagovali. Ovoga puta smo dobili tri kućice, zatim besplatno kupanje. To znači da kuca dobija kućicu, kupanje i hranu koja se prikuplja. Obe akcije su vrlo brzo organizovane. Ukoliko neko udomi psa iz prihvatilišta, automatski dobija kućicu i sve što sam navela. Isto važi i ukoliko se udomi pas sa ulice.

U prostorijama centra osim što se stvarala jedna epa i humana priča, atmosferui su dodatno ulepšavali kućni ljubimci koje su donela deca, baš kao primer velike ljubavi prema životinjama.

Kako su organizatori najavili ovakve akcije su tek početak osmišljenih aktivnosti kako mlađih tako istarijih Kikinđana. Cilj je izgradnje humanijih odnosa prema životinjama, što ujedno predstavlja životnu lekciju, koju bi i veći broj starijih trebalo da nauči.