Još jedna uspešna akcija DDK. Svoj humani doprinos dali i članovi SNS

U okviru akcije koja je organizovana u prostorijama Crvenog krsta od 93 potencijalnih davalaca, krv je uspešno dalo njih 83 . U akciji su organizovano učestvovali članovi SNS.

Dobrovoljno davalaštvo krvi koje za motiv ima potrebu pružanja pomoći svima, kome je na ovan način potrebna, pokreće veliki broj sugrađana da se odazovu na akcije, u prostorijama Crvenog krsta.

Kikindski volonteri ove humane organizacije koji su sastavni deo akcija i ovoga puta su svojim angažovanjem pomogli, kako bi cela procedura bila ispoštovana. U redovima današnjih humanih ljudi bili su i članovi SNS, koji učestvuju u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi već godinama, rekao je član GV Miodrag Bulajić i dodao:

-Dajući krv mi pokazujemo humanost konkretnim delom. Mi pokazujemo ličnim primerom, koliko mislimo na naše sugrađane i koliko brinemo o njima. Ujedno želimo i da motivišemo humane sugrađane da učestvuju u ovoj plemenitoj akciji. Humanost na delu se pokazuje na razne načine. A ovaj način, kojim se čini značajno i dobro delo je pravi primer.

U akciji su svoj doprinos dali članovi stranke, inače zdravstveni radnici koji su svesni ogromnog značaja samog gesta jer se, kako je navela i dr Vanja Macanović, inače lekar u kikindskoj Opštoj bolnici, suočavaju na svom radnom mestu baš sa potrebama za što kontinuiranijim obnavljanjem zaliha dragocene tečnosti:

-Zdravstveni sistem može da funkcioniše efikasno, samo pod uslovom da svi zajedno učestvujemo u kontinuiranom i  blagovremenom snabdevanju zdravstvenih ustanova krvlju. Mi-zdravstveni radnici predstavljamo vrlo bitnu kariku  tog zdravstvenog sistema i zato smo se i danas okupili, kako bi učestvovali u akciji i kako bi dodatno učvrstili međusobnu saradnju i pokazali koliko brinemo o zdravlju sugrađana. Nisam prvi put učesnik akcije. Ovo je jedna od najhumanijih akcija i ja koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane da se odazovu ovom humanom pozivu i na taj način pomognu nekom.

Iako je period godine kada počinju godišnji odmori, na današnjoj akciji je od 93 potencijalnih davalaca, krv uspešno dalo njih 83. Dragocenu tečnost mogu da daju muškarci na svaka tri meseca, dok žene pristupaju ovom humanom gestu svaka četiri meseca.