Još jedna pobeda kikindskih rukometaša

Drugo kolo Super B rukometne lige, grupa Sever Centar pokazalo je da je „Kikinda Grindeks“ s pravom deo ovog nivoa takmičenja. U gostima je savladan „Vrbas Petrol“ rezultatom 28:24. Narednog vikenda kikindski rukometaši na domaćem terenu dočekaće „Moravu“ iz Velike Plane. Meč se igra u subotu, u hali SC „Jezero“ sa početkom od 18 sati.

Odigrane su i utakmice 7. kola Vojvođanske lige Istok. Najubedljiviju pobedu zabeležila je ekipa OFK „Kikinda 1909“, koja je rezultatom od 7:0 u potpunosti porazila „Proletera“ iz Banatskog Karlovca. Derbi začelja tabele između „Poleta“ i „Sloge“ iz Plandišta završen je pobedom nakovačkog tima od 1:0. Ostali klubovi sa teritorije Kikinde ostvarili su polovičan učinak. Meč između „Slobode“ i „Vršac United“-a završen je remijem 2:2, a istim rezultatom okončan je meč između „Mladosti“ iz Omoljice i kikindskog ŽAK-a. Nekada najbolje rangirani lokalni tim „Kozara“ savladan je u Srpskoj Crnji, jer je „Budućnost“ slavila sa 1:0.

U 7. kolu Područne lige Zrenjanin uspešna je bila ruskoselska „Crvena zvezda“, koja je na domaćem terenu pobedila ekipu „Proletera 2006“ iz Zrenjenin rezultatom 2:0. Bašaidska „Vojvodina“ pretrpela je još jedan poraz, ovoga puta na domaćem terenu, jer je gostujući „Borac“ iz Aleksandrova bio bolji i slavio rezultatom 4:1.

Mnogo golova zabeleženo je i u 5. kolu Međuopštinske lige Kikinda – Žitište. Ubedljivu pobedu izvojevao je „Napredak“ iz Banatske Topole, koji je sa 5:0 pobedio „2. oktobar“ iz Kumana. Mokrinski „Delija“ na domaćem terenu bio je bolji od „Napretka“ iz Česterega sa 3:0. Meč između „Bege“ iz Novog Itebeja i iđoškog „Borca“ završen je remijem 3:3.