“Joker Mobile” pobednik noćnog turnira u basketu

Turnir u basketu “Tri na tri”, organizovan drugu godinu okupio je devet ekipa iz Kikinde, Banatskog Velikog Sela, Ruskog Sela, Novog Sada i Novog Miloševa.U napetoj i zahtevnoj finalnoj utakmici našli su se basketaši ekipa “Polet Tunning Mobile” iz Kikinde i “Joker Mobile” iz Novog Miloševa. Sreća, ali i košarkško umeće bili su na na strani novomiloševčana koji su neizvesnoj završnici prvi postigli pobednički koš.

-Finale je bilo teško. Ekipa sa kojom smo igrali su momci sa kojima se odlično poznajemo. To su moji drugari, odlični košarkaši. Odigrali smo momački basket, tako da se nadam da je i publika uživala u našem revanšu. Turnir je bio na zavidnom nivo i nadam se da ćemo biti u prilici da i naredne godine budemo učesnici – istakao je Branimir Berbakov, kapiten “Joker Mobile”.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Teodor Atanasov iz pobedničkog tima.

-Ja sebe ne bih isticao kao najboljeg igrača turnira jer je svaki jedan igrač u mojoj ekipi zaslužen za to što smo pobedili. Najvažnije je što smo osvojili prvo mesto. Svi članovi naše ekipe košarkaši su “Vojvodine” iz Novog Sada – rekao je Teodor Atanasov.

Noćni turnir “Tri na tri” organizovao je Sportski savez Kikinde pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

-U ovom dvorištu igrali su proslavljeni košarkaši iz našeg grada i sigurno su oni bili uzor ovim mladim momcima. Za dobre i vrhunske rezultate potreban je kontinuiran, planski rad. Gradska uprava želi da mladim generacijama stvori ambijent da sportski žive i razmišljaju – dodao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Sportskom događaju koji je održan u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev” prisustvovao je veliki broj sugrađana koji su zdušno navijali za svoje favorite. Osim pehara za prve tri ekipe: “Joker Mobile”, “Polet Tunning Mobile” i “Rudan Automoto” obezbeđene su i novčane nagrade tako su najbolji osvojili 60.000, vicešampioni 35.000, a trećeplasirani 20.000 dinara.