Jesenji sajam cveća u Kikindi

Ove godine je dvadesetak izlagača donelo primerke najraskošnijeg jesenjeg cveća, pa je prostor ispred Gradske kuće dobio na izgledu pravog mini sajma različitih cvetnica.

Kako je ispred Odseka za poslove razvoja grada naveo Stefan Kresoja, sajam cveća povezuje zaljubljenike u hortikulturu, a i ove godine osim izlagača iz Kikinde i okolnih sela imamo i goste:

-Grad Kikinda tradicionalno organizuje sajam cveća. Želja nam je da posetiocima izađemo u susret, tako što ćemo im omogućiti da uživaju u bojama jeseni. Ove godine dvadeset izlagača je prisutno na sajmu. Imamo goste iz Novog Sada, Bačkog Petrovog Sela,  Sajana , Iđoša, Mokrina, ali najviše iz Bačke.

Izlagači su u većini slučajeva već godinama gosti sajma, a kako kažu baš tu je moguće da se saznaju novi detlji kada je uzgoj cveća u pitanju. Posetioci imaju mogućnost da u toku dva dana uživaju u šarenim jesenjim cevtnicama. Ovoga puta su u ponudi višegodišnje, kao i jednogodišnje biljke, koje mogu da prezime i u dvorištu, a saveti o uzgoju, od strane prodavaca dobro dođu.

U ponudi su  u navećem broju bile raznobojne zimske ruže, u narodu poznate kao hrizanteme, a cena im od 200 do 250 dinara, razne vrste orhideja po ceni do 1500 dinara, ali su erike, za koje su trgovci tražili 300 dinara po saksiji, izazvale najviše zanimanja.

Jesenji sajam cveća je jedna od manifestacija koju organizuje grad u nameri da se obogate jesenje aktivnosti i da grad dobije još jednu od manifestacija, kojima će postati što atraktivniji i privlačniji kako za sugrađane, tako i za sve veći broj posetilaca, koji dolaze iz drugih gradova.