Jedina kikindska ulica u kojoj je kaldrma dobija asfalt

Jedina kikindska ulica u kojoj je kaldrma dobija asfalt

Rekonstrukcija puta u Srbobranskoj ulici od Moravske do državnog puta prvog reda počela je pre desetak dana. Jedina ulica u Kikindi u kojoj je umesto čvrste podloge bio makadam dobiće izgled kakav zaslužuje istakao je gradonačelnik Pavle Markov:

 

 

 

 

 

-Kada padne jača kiša u ovoj ulici voda je stajala na putu, tako da su građani imali konstantan problem koji mi sada rešavamo. Radovima je predviđena rekonstrukcija puta i atmosferske kanalizacije. Dobićemo potpuno novu ulicu. Radovi teku predviđenom dinamikom tako da očekujem da sve bude završeno do kraja godine. Za ovaj posao izdvojeno je 35 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz gradskog i budžeta Ministarstva za privredu Važno je da u finišu građevinske sezone uradimo što je više moguće.

Stanovnici Srbobranske i okolnih ulica veoma su zadovoljni što će, kako kažu, njihov deo grada biti urban i uređen.Svi delovi grada, ali i sela podjednako su važni i svi treba da imaju iste uslove života, rekao je prvi čovek grada:

-Prethodnu vlast nije zanimalo, a nisu ni znali šta se dešava u delovim grada koji nisu u centru. To je ostavilo traga na kompletnoj infrastrukturi. Dovesti sve ponovo u red nije mali posao. Jasno smo svim građanima stavili do znanja da ćemo o svakoj ulici u gradu i na selima voditi računa, što se i vidi na terenu.

Ukupna dužina predviđena za rekosntrukciju je kilometar, a rok za završetak je 60 radnih dana. Izvođač radova je firma “Graditelj NS”.