Javni radovi u Mokrinu

Udruženju za ekologiju i ruralni razvoj iz Mokrina “Devet grla” preko konkursa Filijale nacionalne službe za zapošljavanje, odobren je projekat javnih radova za osobe sa invaliditetom. Javni rad traje četiri meseca.
-Javnim radom biće obuhvaćeni laki fizički poslovi, održavanje trga, užeg centra Mokrina, radiće se na dečijem igralištu na Vašarištu, Obradovićevoj bari, pomoći ćemo i u održavanju groblja. Za projekat je odobreno 610.000 dinara. Novac je namenjen za isplatu nadoknade za pet osoba koje su angažovane – rekao je Siniša Tenkeš, predsednik Udruženja “Devet grla”.


Osobe angažovane na ovim poslovima primaće mesečnu nadoknadu od 18.000 dinara.
Udruženje “Devet grla” osnovano je pre sedam godina.Inicijator je uređenja dela Mokrina, Vašarišta.
-Jedan od većih projekata koje smo realizovali su otvoreni sportski tereni na Vašarištu. Uspeli mo da izgradimo fudbalski i košarkaški teren , da to postane lepo izletište. Ima klackalica i ljuljaške, kao i rasvetu tako da može da se koristi i u večernjim satima – rekao je Tenkeš.


Ovo udruženje ima dvadesetak stalnih članova, a podržava ih i veliki broj volontera. I u narednom periodu udruženje “Devet grla” učestvovaće na konkursima kako bi doprineli razvoju i uređenju Mokrina.