Jak vetar naneo štetu na objektu SC “Jezero”

U petak uveče u Kikindi duvao je jak vetar od 20 metara u sekundi koji je naneo štetu na objektu SC “Jezero”. Direktor Slobodan Marinkov napominje da ovo nije prvi put da im nevreme naparavi probleme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Reč je o zaštitnim maskama koje je vetar praktično oduvao. Sada smo u problemu jer hladan vazduh ulazi u halu. Samim tim potrebna je veća količina gasa kako bi mogli da zagrejemo zatvoreni bazen. Imamo dosta korisnika i dece koja treniraju, ali se snalazimo. Sutra će doći majstori koji će sanirati deo koji je pao – kazao je Slobodan Marinkov.

Naš sagovronik ističe da će do kraja nedelje biti raspisana javna nabavka za rekonstrukciju svih zaštitnih maski na SC “Jezero.

-Radovi su planirani u ovoj godini, a gradska uprava imala je razumevanja i odborila je novac – dodao je Marinkov.

Sportski centar “Jezero” ove godine proslavlja četiri decenije postojanja.

-Trudimo saniramo sve što je prioritetno kako bi objekat bio uvek na usluzi deci, građanima i sportskim klubovima -napomenuo je Slobodan Marinkov.

Zaštitne maske prvo će se raditi na delu objekta koji se nalazi na otvorenim bazenima kako bi radovi bili završeni do početka letnje sezone. Marinkov kaže da je u planu da se uradi i led rasveta ili u hali ili na zatvorenom bazenu.