“Jaffa” pokreće proizvodnju u “Baniniju”

Fabrika “Banini” u stečaju dobila je novog vlasnika 21. marta kada se kao jedini kupac na javnom nadmetanju pojavila Kompanija “Jaffa”. Gradonačelnik Pavle Markov u razgovoru sa novim direktorom kikindske konditorske fabrike Bojanom Kneževićem istakao je da su predstavnici lokalne samouprave pre pola godine imali više razgovara sa tada potencijalnim kupcima “Baninija” koji je važan za grad.
-Predstavnici “Jaffe” i pre samog javnog nadmetanja isticali su da žele da kupe “Banini” i nastave proizvodnju, bez obzira na finansijske poteškoće u kojima se ova kompanija nalazi. Novi vlasnici razgovarali su i sa zaposlenima koji su iz prve ruke čuli planove novih vlasnika – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.
Dogovorena je i saradnja u narednom periodu jer će i novi vlasnik biti društveno odgovoran i pomagati manifestacije u gradu.


Fabrika “Banini” prodata je po početnoj ceni od 15 miliona evra i novac je uplaćen, a formalno preuzimanje biće za nekoliko dana. Bojan Knežević, direktor Kompanije “Jaffa” ponovio je da je kupovina “Baninija” bila strateška odluka menadžmenta.
-Danas smo razgovarali sa radnicima, a sve u cilju da se što pre pokrene proizvodnja. U narednih sedam dana i formalno ćemo preuzeti fabriku. Očekuje nas puno posla i naš cilj je da u fabrici što pre počne proizvodnja – rekao je Bojan Knežević, direktor Kompanije “Jaffa”.
Biće potrebno dosta vremena da kikindska fabrika ponovo počne da donosi profit.Sledi priprema proizvodnih linija,a na novom vlasniku je da obezbedi resurse. Na sastanku sa novim menadžmentom bilo je između 250 i 300 radnika i kako je Knežević istakao u ovom momentu svi su potrebni.