Izvršenje budžeta 42 odsto, a rebalansom gradska kasa uvećana za 92 miliona dinara

Na samom početku 15.  sednice konstatovano je da je odborniku LSV-a Milošu Šibulu prestao je mandat u Skupštini Grada Kikinde pre isteka vremena jer je pravosnažnom sudskom odlukom osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od najmanje pola godine. On je proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci s tim da je određeno da će osuđeni kaznu služiti u prostorijama u kojima stanuje sa primenom mere elektornskog nadzora. Sednici nije prisustvovao nijedan od četiri odbornika LSV-a.

Na skupštinskom zasedanju najveću pažnju odbornici su posvetili izveštaju o izvršenju odluke o budžetu i rebalansu. Od januara do juna tekuće godine izvršenje budžeta planiranog na dve milijarde 752 miliona dinara je 42 procenata , pojasnila je Snežana Kovačević, sekretarka Sekretarijata finansija.

Član Gradskog veća Milivoj Linjački govorio je o investicijama urađenim u periodu od januara do kraja juna gde je istaknuto da je u redovno održavanje saobraćajne infrastrukture relizovano 80 odsto planiranog novca. Udarne rupe zakrpljenje su na 17.000 metara kvadratnih od planiranih 20.000 kvadrata, rekonstruisano je osam kilometara trotoara, izgrađeno 54 parking mesta.Rusko Selo ima dve nove trafo stanice, kao i kraj ulice Kraljevića Marka u Kikindi, investicije u selima su mnogo veće.

Zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić napomenula je da je u 2018. godini za investicije u školama izdvojeno 21,3 miliona dinara, za redovno održavanje oko devet miliona, dok je po projektima na konkursima u Pokrajini i Republici za prvih šest meseci ostvareno 4,4 miliona dinara.

Rebalansom planirani budžet od dve milijarde i 751 miliona dinara uvećan je na dve milijarde 843 miliona usled većeg stepena realizacije pojedinih prihoda.Usvojeni su i godišnji izveštaji o poslovanju javnih preduzeća za 2017. godinu i to: JP “Kikinda”, “Autoprevoza”, “Toplane”, a donet je i zaključak o saglasnosti na izmene i dopune poslovanja JP “Toplana” za tekuću godinu. Usvojeni su prošlogodišnji izveštaji o radu ustanova kulture: Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, KCK, Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke “Jovan Popović”, Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Terra”. Tu su i izveštaji o radu i poslovanju takođe za prošlu godinu PU “Dragoljub Udicki”, Doma zdravlja, SC “Jezero”, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, Gerontološkog centra. Odluke o gradskom i prigradskom prevozu putnika, o kretanju teretnih vozila, autobuskim stajalištima, analiza investicije kompanije “Zoppas”, kao i donošenje kadrovskog plana za ovu godinu takođe su usvojeni.

Doneto je i rešenje o imenovanju komisije za predlaganje naziva ulica, trgova i drugih naseljenih delova grada, kao i razrešenja i imenovanja u pojedinim upravnim i školskim odborima.