Izvanredan uspeh Kikinđana: Džudo klub “Partizan” najuspešniji na Prvenstvu države za juniore u Beogradu

Džudisti “Partizana” nastavili su sa ostvarivanjem izuzetnih rezultata. Na Prvenstvu države za juniore održanom u Sportskom centru “Šumice” u Beogradu, u generalnom plasmanu Kikinđani su bili najuspešniji sa osvojene tri zlatne i tri srebrne medalje. Trener Svetislav Vukmirica ukazuje da je sjajan niz nastavljen nakon kadetskog prvenstva države gde su, takođe, ekipno bili najuspešniji.

Ovo je možda i najbolji rezultat u istoriji kluba. Naši takmičari potvrdili su kvalitet. Za mene to nije bilo iznenađenje, iako ih nisam opterećivao, a oni su to vratili na najbolji mogući način. Zvanična rang lista Džudo saveza Srbije potvrda je mojih reči. Mi smo na prvom mestu, posle eminentnih klubova iz Beograda, poput Crvene Zvezde, Rekorda iz Rakovice, zatim Kinezisa iz Niša. To govori o ozbiljnosti našeg kluba i o tome da smo rasadnik talenata. Naša deca kad završe srednju školu odlaze u najveće klubove i tamo nastavljaju karijeru. Sa ovim juniorima, očekujemo da ove godine budemo u gornjem delu tabele Super lige– navodi trener Svetislav Vukmirica.

Za titulu najboljeg nadmetalo se 142 takmičara- 87 mladića i 55 devojaka. U ženskoj konkurenciji, do 48 kg, Tara Kojić osvojila je zlato, a Nevena Milić srebro. U kategoriji do 57kg, Milica Latković okitila se zlatom. U muškoj konkurenciji, u apsolutnoj kategoriji preko 100 kg, Slobodan Bakić osvojio je zlatnu medalju, dok su Dejan Grujić i Mateja Vukmirica izborili srebrna odličja u kategorijama do 60 odnosno do 90 kg.

-Imao sam četiri jaka meča, protivnici su bili izuzetni. Izgubio sam u finalu od borca iz Kinezisa. Veoma sam zadovoljan rezultatom jer sam u proteklom periodu manje trenirao zbog obaveza i spremanja za fakultet. Uspeo sam da rešim protivnike u što kraćem vremenu. U džudou je važna spremnost, kao i taktika- kaže Dejan Grujić.

Lično sam veoma zadovoljan. U prvom meču sam pobedio aktuelnog kadetskog prvaka Srbije, a potom sam imao protivnika iz Leskovca. U sledečem meču protivnik mi je bio trenutno drugi čovek na svetskoj rang listi juniora, peti u Evropi i svetu. I sa njim sam se dobro nosio, čak sam možda bio i oštećen, ali mislim da je presudilo njegovo iskustvo. Očekuju me turniri u Mađarskoj i u Sarajevu gde se nadam da ću ostvariti dobar rezultat i kvalifikovati se za prvenstvo Evrope – navodi Mateja Vukmirica.

Trener Vukmirica ističe da je džudistima Partizana otvoren put ka evropskoj sceni, a da je na njima u klubu da ih pripreme kako bi dali svoj sportski maksimum.

Na Prvenstvu države za juniore u Beogradu vicešampionska pozicija pripala je Crvenoj zvezdi iz Beograda, dok su na trećem mestu džudisti Kinezisa iz Niša.