Izložba oldtajmera u Kikindi

Kulturni centar pod pokroviteljstvom grada će u drugoj polovini septembra organizovati veliku izložbu Oldtajmera. Prijava za zainteresovane sugrađane, koji žele da učestvuju u izložbi moguće je dostaviti do kraja  avgusta.

Kulturni centar godinama traži sadržaje kojima bi mogao da zainteresuje što veći broj sugrađana. Ovoga puta, nakon više od deset godina, u Kikindi u samom centru biće parkirano više desetina oldtajmera. Ljubitelji četvorotočkaša imaće mogućnost da pogledaju ali i da učestvuju u izložbi, naveo je ispred centra Marko Markovljev i dodao:

-Ovakav događaj nije bio poslednjih desetak godina i nama je jako drago što smo sa Udruženjem “Pokretač”i Savezom starovremenskih vozila uspeli  da ugovorimo ovakav događaj. U defileu i izložbi će učestvovati odo tridesetak vozila. Od tog broja šest prijava je stiglo od  sugrađana. Kikinda, Sombor i Temišvar su na ovogodišnjoj ruti.

Sve će s edešavati u okviru relija, koji organizuje UG „Pokretač“, a koji podrazumeva i obilazak nekoliko gradova odlazak do Temišvara koji im je i poslednja destinacija rute. Organizacijom atraktivnog događaja kao što je Međunarodni reli starovremenskih vozila ,,Lagano Srbijom,, povećava se interesovanje za mesta kroz koja reli prolazi, a ujedno predstavlja promociju Srbije kao privlačne i poželjne turističke destinacije. Zainteresovani vlasnici oldtajmera mogu da se prijave za učešće najkasnije do 31. avgusta u Kulturnom centru Kikinda.