Izlicitirane sve oranice u katastarskoj opštini Iđoš

Za katastarsku opštinu Iđoš licitiralo je 29 poljoprivrednika, za 1100 hektara, u ukupno 43 šifre i za vrlo kratko vreme uspešno izlicitiralo sve oranice po početnoj ceni.

Javna licitacija u prvom krugu, poslednjeg dana za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u katastarskoj opštini Iđoš prošla je relativno brzo i bez tenzija. Iako na ovom području ima dosta neobradivog zemljišta, sve parcele su izdate u prvom krugu. Koordinator Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja,  Petar Žigić kaže da je licitiralo 29 poljoprivrednika:

-Trenutno je završena licitacija za katastarsku opštinu Iđoš. Bilo je ponuđeno 1100 hektara.  Sve što je licitirano,  izlicitirano je po početnoj ceni, što znači da nije bilo nadmetanja. Najkvalitetnije zemljište u ovom delu je zemljište u katastarskoj opštini Banatska Topola.

Poljoprivrednici sa područja grada Kikinde imaju priliku da  licitiraju za oko 9.000 hektara. U ponuđenoj površini polovina je obradivih parcela. Zemljište se izdaje u vreme zimskog oranja na period od svega godinu dana, isključivo zbog zakona o restituciji.