Izlagači iz svih krajeva Srbije

Kraj leta i početak jeseni u našem gradu obeleži se na poseban način “Danima ludaje”. Svi ih sa nestrpljenjem očekuju, a Kikinđani tvrde da je najznačajnija gradska manifestacija svake godine sve bolja i lepša. Okupi se sve veći broj izlagača koji dolaze i iz drugih gradova: Kragujevca, Ečke,Beograda.

 

 

 

 

 

-Ludaja je velika inspiracija. Raznog je oblika i može da se aranžira na mnogo načina. Godina pravim rayne predmete od tikveistakla je Piroška Vejin iz Kikinde

-Radim tikve od griza, a potom ih oslikavam dekupažom. Godinama dolazim na vašu manifestaciju dodala je Pirika Magda iz Ečke.

Iz Kragujevca sam i već 12 godina dolazim na “Dane ludaje”. Volim Kikindu i vašu manifestaciju – rekao je Duško Živanović iz Kragujevca.

Da su za Kikinđane “Dani ludaje” najznačajnija manifestacija potvrdili su nam i sami sugrađani.

I gost iz Japana oduševljen je onim što je video. Prvi put je u Kikindi i drago mu je što je tu baš za “Dane ludaje”.

-Kikinda je jako lep grad i veoma mi se dopada. Potpuno drugačije od Japana sa puno voća i povrća. Ipak, ludaje su najbolje – napomenuo je Jukio Hida.

I sledeća dva dana na svima nama je da budemo što bolji domaćini svim gostima koji će posetiti naš grad. Ove godine očekuje se rekordn broj posetilaca na “Danima ludaje”.