Izdaje se u zakup poljoprivredno zemljište u svojini grada

Izdaje se u zakup poljoprivredno zemljište u svojini grada

I ove godine grad Kikinda izdaje poljoprivredne parcele u svom vlasništvu. Reč je o oko sedamdesetak hektara zemljišta u najvećoj meri predviđenih za košenje.

 

 

 

 

 

 

 

-Treću godinu zaredom izdajemo zemljište koje se pretežno nalazi u građevinskoj zoni i stoji privremeno neiskorišćeno. Smatram da je bolje da te parcele izdamo na period od godinu dana. Na ovaj način izbeći ćemo troškove košenja, a poljoprivrednici će imati koristi – istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

Zemljište se izdaje u viđenom stanju.

Imamo parcele u kasarni podeljene u nekoiko sektora, tu su pojasevi pored lokalnih puteva i slično. Ukupno je sedamdesetak hektara u svim katastarskim opštinama na 46 lokacija. Oko tri hektara je obradivo zemljište, a ostalo su pašnjaci i livade – dodao je Kabok.

Cena je minimalna, objasnio je naš sagovornik:

-Početna cena je 4.600 dinara po hektaru. Ona je oformljena na osnovnu cenovnika državnog zemljišta. Izdavaće se prikupljanjem pismenih ponuda koje će biti javno otvorene. Onaj ko ponudi najvišu cenu moći će da korsti parcelu.

Prethodnih godina bilo je zainteresovanih za polovinu zemljišta.

Mogu da učestvuju registrovana poljoprivredna gazdinstva, a za zemljište koje se daje u zakup za košenje obavezna je dužina otkosa do 40 centimetara – rekao je Imre Kabok.

Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je 7. mart do 15 sati, a formular se može preuzeti svakog dana na pisarnici. Otvaranje pismenih ponuda biće održano 8. marta u 13 časova u kancelariji broj 12 u gradskoj kući.