“Italtex intimo” počeo sa radom u Banatskom Velikom Selu

U Banatskom Velikom Selu otvorena je poslovna jedinica firme “Italteks intimo”, koja se bavi proizvodnjom čarapa i veša. Za sada zapošljavaju 20 radnika, uglavnom žena, a plan je da se broj zaposlenih poveća na između 30 i 50. Kakvi su uslovi rada i budući planovi ove italijanske firme uverio se danas na licu mesta gradonačelnik Pavle Markov.

Ova firma u Banatskom Velikom Selu počela je sa radom 13. novembra. Pored privlačenja novih investicija u gradu i smanjenja nezaposlenosti, gradonačelnik Markov ukazuje da je politika gradske vlasti da otvara radna mesta i u selima. I to tako što kompanije spremne da uposle do 50 radnika strateški locira po selima.

-Za nas su sela veoma važna, mislim da smo u proteklom periodu to i dokazali. “Italteks” kao renomirana kompanija nama se obratila sa idejom da želi da otvori početni pogon u našem gradu. Mi smo zajednički došli do toga da je Banatsko Veliko Selo najpogodnija lokacija za to. Ono što je nama i meni lično važno je da dođem i vidim kakav je prostor, da li su zadovoljni onim što smo im ponudili u zakup i kakvi su uslovi za radnike. Vidimo da su zadovoljni, ovo će biti model i u budućnosti što se tiče svih ostalih sela- istakao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Posle prvih meseca dana rada, zadovoljni su i poslodavac i radnice. 

– Radila sam u tekstilnoj industriji u Kikindi i u trgovini. Za sada imam samo reči hvale, ovo mi mnogo znači jer ne putujem. Zadovoljna sam, uslovi su solidni- kaže Slavica Žikić. Njena koleginica Biljana Srdić po zanimanju je konfekcionar tekstila.

Do sada sam bila domaćica. Malo je potrebna brzina pri pakovanju čarapa, ali ovde nije teško, navodi ona.

Za sada se ,na pakovanju čarapa radi u jednoj smeni, od 7 do 15 sati. Sa povećanjem broja zaposlenih postoji mogućnost uvođenja smenskog rada kao i drugih proizvodnih aktivnosti .

-Ja sam, pre svega, zahvalna gradonačelniku Kikinde što nam je pomogao sa pronalaženjem prostora u kom možemo da otvorimo poslovnu jedinicu i ujedno na pomoći da pronađemo radnu snagu. Cilj nam je da dođemo do broja od 30 do 50 zaposlenih u ovoj poslovnoj jedinici. Ovo je interesantna sredina, ljudi su jako prijatni- Danijela Vojinović, generalna direktorka firme „Italteks intimo“.
Ova kompanija posluje već 18 godina u Srbiji. Njeno sedište je u Novom Miloševu i zajedno sa radnim jedinicama u Banatskom Velikom Selu i Koceljevi zapošljava ukupno 400 radnika. Kompletan proizvodni asortiman koji čine čarape i donji veš izvozi se, najviše u Italiju, a 15 odsto u Rusiju.