Investicije u Ruskom selu

Građevinska sezona je u punom jeku. U okviru investicionog održavaja puteva ove sezone tokom avgusta počeće radovi na rekonstukciji pojedinih ulica u Banatskom Velikom Selu, Nakovu i Ruskom selu. Dok se čeka početak ovih radova, u Ruskom selu beležimo i druge investicije.

U Ruskom selu u planu je proširenje dela ulice Solunskih dobrovoljaca koja je zbog svoje širine i frekventnosti nebezbedna za saobraćaj. Posao će se odvijati kroz dve faze.

Za ovu godinu je predviđena prva faza rekonstrukcije. Uradićemo 350 metara proširenja jer je u tom delu širina ulice 4 metra što je zaista malo. Kada dođu radovi u polju i kada izađu mašine imamo problem sa mimoilaženenjem. Ovo je i glavna ulica novog sela, povezana sa ulicom Bratsvtva i jedinstva. U ovoj fazi neće biti urađen završni asfalt a za narednu godinu se nadam da ćemo i kompletnu sanaciju uraditi sa asfaltiranjem i parkinzima. Posao je poveren kompaniji NS graditelj a dužina ulice je ukupno 1075 metar, ističe Dušan Marjanović, predsednik Mesne Zajednice Rusko Selo.

U ovom selu nedavno je završeno popločavanje pijace, a namera mesnog rukovodstva je da se kroz više faza a ovom mestu podigne pijačna hala. U toku je i izgradnja pešačkih staza u delu sela.

– Krenuli smo od platoa, 850 metara kvadratnih je ukupna površina koja je urađena. Ono što je bitno je da omogućimo ljudima iz Ruskog sela da u slučaju loših vremenskih uslova imaju gde da plasiraju svoj proizvod. Za narednu godinu predvidećemo pokrivanje a ono što je još bitno je da ova hala može da se koristi i za druge namene. Lokalna samouprava je finansirala ove radove vredne 2,5 miliona dinara. U toku je i izgradnja pešačkih staza. Trenutno radimo u Njegoševoj i Svetice Jovanovića stazu dužine 150 metara. Obuhvatićemo lokacije gde ljudi do sada nisu imali pešačke staze a mislim da u 21.veku zaslužuju da ih imaju, navodi Marjanović.

Ruskoselci se uveliko pripremaju za slavu sela, Gospojinu, kada ovo mesto na kratko postaje centar okupljanja gostiju sa strane i lokalnih posetioca.

U planu je i rekonstrukcija krova na Domu kulture, jedne od najznačajnijih institucija u selu a sve u cilju pokretanju kulturnih i društvenih aktivnosti.