Investicije namenjene potrebama mladih

U Banatskoj Topoli većina završenih građevinskih radova tokom proteklih meseci bila je namenjena potrebama mladih i deci u selu. Nedeljko Cimeša, predsednik mesne zajednice ističe da deca i mladi sada imaju adekvatan prostor na kom mogu da se druže i bave se sportom.

-Asfaltiran je sportski teren za fudbal, košarku, rukomet. Kako bi omogućili da se on koristi i u večernjim satima postavljena je i rasveta. I za najmlađe su stigle sprave za igru čime je upotpunjen sadržaj igrališta – istakao je Nedeljko Cimeša, predsednik MZ Banatska Topola

Radove je finansirao Grad Kikinda tako da je za sportski teren izdvojeno milion dinara, rasveta koja je plaćena sredstvima samodoprinosa koštala je 200.000 dinara.

-Ovih dana završavaju se radovi na dve kapele na pravoslavnom i katoličkom groblju. Ovi objekti biće završeni do kraja godine.Izgradnja kapela počela je pre četiri godine i najveći deo budžeta ulagali smo u njih – rekao je Cimeša.

Parcela na kojoj će se graditi Dom kulture već je određena, a on je neophodan jer je nekadašnji dom privatizacijom dospeo u vlasništvo firme “Mlinostep” iz Novog Sada koja je u stečaju. Nekoliko godina predstavnici mesne zajednice pokušavali su da otkupe objekat, ali nisu uspeli da se dogovore sa vlasnicima. Sada je on u lošem stanju i za obnovu bi trebalo puno sredstava, tako da je odlučeno da se isprojektuje novi objekat koji će biti mesto okupljanja u ovom selu. Lepe vesti su i da je nezaposlenost u selu minimalna.

Najzadovoljni sam činjenicom da je u poslednjih godinu dana 41 stanovnik Topole pronašao zaposlenje. Većina radi u fabrici “Tisa automatik” u Bečeju, deo putuje za Zrenjanin,a ima i onih koji su se zaposlili u Kikindi – kaže predsednik MZ Banatska Topola.

Zakrpljene su i udarne rupe na putu Kikinda – Banatska Topola, a isti posao urađen je i u najkritičnijim ulicama u selu. Za investicije u selu iz gradske kase namenjeno je 3,2 miliona dinara, dok će samodoprinos zahvaljujući novozaposlenima dostići cifru od milion dinara na godišnjem nivou.