Internista dr Nenad Veljković nagrađen medaljom za zasluge

Povodom Dana državnosti predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja lekarima i medicinskim radnicima koji su u sredinama u kojima rade dali veliki doprinos u borbi protiv korona virusa. Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv kovida odlikovan je i internista dr Nenad Veljković na predlog direktora Opšte bolnice dr Mirka Stoisavljevića.

-Priznanje mi puno znači i predstavlja podstrek za dalji rad. Bio sam iznenađen što sam predložen za ovo priznanje i iskreno nisam to očekivao – kaže dr Nenad Veljković.

Od početka epidemije korona lečio je kovid pozitivne pacijente, a jedno vreme bio je i jedini lekar u takozvanoj crvenoj zoni.

-Na takozvanom kovid II odeljenju bilo je dosta pacijenata i dugo vremena ja sam bio jedini lekar koji je stalno bio na ovom odeljenju i lečio sam veliki broj kovid poztivnih pacijenata. Bilo je i kolega koji su se uključivali povremeno tokom dežurstva, međutim sve svoje vreme ja sam provodio sa obolelima. I sam sam preležao korona virus, pa pretpostavljam da je i to jedan od razloga zašto sam predložen za ovo priznanje – napominje ovaj lekar.

Prvi kovid pozitivan pacijent u Kikindi je registrovan početkom marta i od tada do danas Bolnica radi u izmenjenom režimu kom su morali da se prilagode kako pacijenti, tako i zaposleni.Korona postoji i svakodnevno od nje obolevaju naši sugrađani.Kod većine bolest prođe uz lakše ili teže tegobe, dok ima i onih kod kojih se završi sa fatalnim ishodom. Naš sagovornik napominje da je ova bolest i danas nepoznanica.

Dr Nenad Veljković apeluje na sve da se pridržavaju mera i budu odgovorni jer se ne zna ishod kada neko oboli od kovida 19. Ovaj internista, rodom Nišlija, već 12 godina živi i radi u Kikindi, ovde je zasnovao porodicu i kako ističe naš grad mu je pravi dom.