Internacionalni festival muzike za decu

Osmi Internacionalni festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove” okupio je 17 takmičara, koji su u punoj sali Narodnog pozorišta izazvali ovacije publike.U žiriju su bili Tode Nikoletić, Dragana Mihajlović Bokan, Lado Leš koji su imali težak zadatak da izaberu najboljeg među decom koja su došla iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske i naše zemlje.
Devetogodišnja Bojana Srdanović iz Novog Sada je prema mišljenu žirija, ali i publike, potpuno zasluženo osvojila je gran pri festivala. Pobedničku numeru napisao je Tode Nikoletić, a muziku Lado Leš.
-Nisam imala tremu. Pesmu sam otpevala iz srca što su i publika i žiri osetili. Na festivalu u Kikindi učestvujem prvi put i stekla sam puno prijatelja – rekla je Bojana Srdanović.


Ovo je bila prilika da se dodeli Nagrada za životno delo, odnosno Nagrada za sveukupni doprinos stvaralaštvu za decu. Ove godine dobitnik je pisac i stvaralac za najmlađe Tode Nikoletić.
-Nagrada puno govori o onome ko je daje. Festival u Kikindi zauzima visoko mesto u našoj zemlji po svojoj organizaciji i jedan je od najboljih. I svi prethodni dobitnici su temelj samog festivala – istakao je Tode Nikoletić, pisac.


Od samog početka kikindski festival muzike za decu vodi Minja Subota. On je istakao da muzički događaj okuplja sve više dece i iz godine u godinu raste:
-Ovaj festival je poseban praznik dečije muzike. To je praznik svih onih koji pišu za decu i brinu se o njima. Svetlana Milić uložila je veliki napor kao organizator, ali mi je posebno drago što je u sve uključen i Grad Kikinda bez čije podrške festivala ne bi bilo.


Idejni tvorac, organizatorka i direktorka festivala je Svetlana Milić koja je sve vreme na sceni zajedno sa horom “Čuperak” pratila interpretatore.
-Kao organizator i inicijator ovog festivala više sam nego zadovoljna, pre svega brojem učesnika i izborom numera. Gran pri otišao je u prave ruke.Najviše zahvalnosti pri organizaciji festivala dugujemo lokalnoj samoupravi i Kompaniji “Zoppas” – dodala je Svetlana Milić.
Internacionalni festival muzike za decu bio je pravi muzički spektakl, koji je opravdao ugled jedne od najznačajnijih dečjih muzičkih manifestacija u regionu.