IN MEMORIAM: Preminuo dr Dragan Rankov, izuzetan lekar, čovek velikog srca

Dr Dragan Rankov, specijalista ginekologije i akušerstva, preminuo je jutros u Opštoj bolnici Kikinda, u 74. godini, od posledica koronavirusa.
Dr Rankov je rođen 1946. god u Srpskoj Crnji. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 1970. godine, specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva 1978. godine, nakon čega su usledila postdiplomska usavršavanja u Kliničkom centru Ljubljana, GAK Beograd, Royal Aleksandar bolnici u Kanadi.
Dobitnik je diplome i povelje za svoj dugogodišnji rad u Udruženju ginekologa i opstretičara u bivšoj Jugoslaviji kao i godišnje nagrade grada Kikinde za uspeh, posvećenost i neiscrpnu energiju kojom je čuvao generacije majki i njihovih tek rođenih beba.
Bio je dugogodišnji načelnik Ginekološkog odeljenja kikindske bolnice i osnovao je jednu od prvih privatnih ginekoloških ordinacija u Kikindi.
Izuzetan stručnjak, posvećen lekar i humanista tokom bogate i uspešne karijere veliki doprinos dao je svojim radom i aktivnim učešćem u kikindskom Opštem udruženju preduzetnika i Rotari klubu Kikinda.