Igre su zakon

Paljenjem olimpijskog plamena na terenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi su otvorene Sportske igre mladih za čitavu zemlju. Pozdravljajući okupljene goste, kao i učesnike gradonačelnik Pavle Markov, kojem je pripala čast da otvori igre, istakao je da bavljanje sporta važno za svu decu.
-Šta Kikinda misli o ovoj manifestaciji na najbolji način dokazala je prošle godine, na pravi domaćinski način.Najvažnije je da deca vode zdrav život, kao i da se bave sportom – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.


Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 21 godinu pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ u njemu učestvuju osnovci i srednjoškolci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ove godine moto je “Igre su zakon”.

-Zahvaljujem se svima u Srbiji koji podražavju ovaj projekat koji je veoma važan za decu. Današnji đaci žive u vremenu kada su usled globalizacije kompjuteri najvažniji. Kroz igre će se deca baviti sportom, družiti i sklapati nova prijateljstva – rekao je Zdravko Marić, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih.
Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije dodala je da je ponosna što je ovogodišnja manifestacija otvorena u Kikindi koja je pokazala da je grad sporta.


Sportske igre održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i premijera Aleksandara Vučića, koji je visoki pokrovitelj projekta igara.
Bogdan Obradović, potpredsednik Olimpijskog komiteta zaključio je da su Sportske igre mladih jedan od najmasovnijih sportskih događaja koji se organizuju na našem prostoru jer u njima učestvuje više od 250.000 dece, tako da ga i Olimpijski komitet podržava.
Osim učesnika iz Kikinde, na Sportskim igrama mladih učestvovali su i đaci iz Sente, Kanjiže,Čoke, Bočara, Aleksandrova, Srpske Crnje i Novog Kneževca. Ovaj događaj postao je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.