“Igre sa ludajom” otvorile 33. “Dane ludaje”

“Igre sa ludajom” otvorile 33. “Dane ludaje”

Kikindski osnovci su “Igrama sa ludajom” otvorili 33. manifestaciju “Dani ludaje”.Ekipe iz tri osnovne škole “Đura Jakšić” i “Jovan Popović” iz Kikinde i “Gligorije Popov” iz Ruskog Sela učestvovale su u cepkanju semenki od ludaje, prenošenju tikve, njihovom traženju, u igri leteće ludaje i u krunjenju kukuruza.

 

 

 

 

 

Takmičari, učenici trećeg i četvrtog razreda, dali su sve od sebe, a najvažnije je bilo to što su dobro zabavili uz zdušnu podršku svojih drugara, navijača.U igrama je prvo mesto pripalo OŠ “Đura Jakšić”, drugi su bili đaci OŠ “Jovan Popović”, a treće mesto zauzela je škola “Gligorije Popov”.

Olivera Marinkov iz Odseka za poslove razvoja Grada Kikinde pozvala je sugrađane da budu deo najveće kikindske manifestacije.

-Osnovci su pokazali koliko su spretni u igrama sa ludajom, a sutra nas očekuje najlepša karnevalska povorka predškoloca. Obučeni u plodove jeseni oko 500 najmlađih i najslađih Kikinđana prodefilovaće Gradskim trgom. “Dani ludaje” uz obilje sadržaja zadovoljiće sve ukuse – rekla je Olivera Marinkov.

I ovogodišnji “Dani ludaje” nude bogat program, a najveću pažnju privlači merenje najteže i naduže ludaje na centralnoj bini. Novine koje se nude su karving odnosno rezbarenje tikve i vožnja kočijom u obliku bundeve. Ove godine očekuje se da bude premašen rekord od 10.000 Rumuna koliko je prošle godine posetilo kikindsku manifestaciju.Kako bi naš grad bio što bliži susedima granični prelaz Nakovo- Lunga radiće produženo do nedelje.