„Igre na vodi“ krajem jula ponovo u Kikindi

Prošlog leta oko 1500 gledalaca pratilo je na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ uzbudljivo finalno veče takmičenja „Igre na vodi“, u kojima je briljirala lokalna ekipa. Organizatori su se potrudili da ovu sportsko-zabavnu manifestaciju ponovo upriliče i tako obogate program „Kikindskog leta“:

-Kao i prošle godine, „Igre na vodi“ su u organizaciji lokalne samouprave i SC „Jezero“. Broj ekipa je ograničen i maksimalno može učestvovati osam timova. U kvalifikacionim večerima 27. i 28. jula naći će se po četiri ekipe, dok je finale zakazano za 29. jul. Prijave su u toku, ima prijavljenih ekipa, ali i još slobodnih mesta, objašnjava Dragan Pecarski iz SC „Jezero“.

Tim koji je prošle godine branio boje našeg grada već je počeo da niže uspehe na „Igrama na vodi“ u drugim gradovima:

-Mogu samo da je prošlogodišnji prva kikindskih „Igara na vodi“ trenutno je visokokotiran u takmičenju „City games“. Nadamo se da će i ove godine učestvovati kod nas, pošto ih pre toga, 22. jula, očekuje finale na Zlatibhoru. Ipak, trebalo bi i ove godine da budu ovde i da na našim „Igrama“ pokažu da li su toliko uspešni kao tamo. Za sad su visokokotirani.

Pravila po kojim funkcionišu „Igre na vodi“ su jasna:

-Ekipa može minimum da broji četiri muška člana i tri ženska, kao i da odrede kapitena ekipe koji ne učestvuje u takmičenju do poslednje igre, kada navodi ostatak tima. Maksimalan broj učesnika je 6+5+kapiten, dakle ukupno 12. Ima deset igara. Ne prolaze svi kroz iste do poslednje večeri, kada finalisti moraju da prođu kroz svih 10 igara.

Koncept „Igara na vodi“ datira još iz vremena stare Jugoslavije, kada je Kikinda imala predstavnike koji su se visoko kotirali:

Gledaoci, pogotovo stariji, dobro se sećaju „Igara bez granica“, koje su bile popularne u Jugoslaviji. Bilo je tad i Kikinđana, a posebno bih spomenuo Zeleta Borovnicu, kojem je bilo žao što prošle godine nije mogao da učestvuje na tom takmičenju i podseti se kako je to nekada izgledalo. Jedan od organizatora „Igara bez granica“ je Kragujevčanin i sada su „Igre na vodi“ pod njegovim autorskim pravima.

Prijavljivanje za ovo takmičenje traje do 25. jula, učešće je besplatno, a i ulaznice za posetioce se neće naplaćivati. Najbolja ekipa dobiće nagradu od 30.000 dinara, dok će drugoplasirani tim osvojiti 15.000 dinara.