Iđoška škola kupuje računare sredstvima od oportuniteta

Osnovna škola “Milivoje Omorac” na konkursu Ministarstva pravde dobila je sredstva za opremanje informatičkog kabineta. Ovo je druga godina zaredom kako su školi odobreni projekti iz pomenutog ministarstva. Prošle godine postavljen je video nadzor.

2018-05-28-16h09m20s178.png”>
-Sredstva koja se dodeljuju je zapravo novac prikupljen po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja odnosno oportuniteta. On se deli školama, bolnicama, ustanovama – istakao je Dobrivoje Martonoši, direktor OŠ “Milivoje Omorac”.
U školi postoji informatički kabinet sa računarima koji su iz 2007. godine koji su zastareli. Sada sa 570.000 dinara koliko je odobreno po projektu đaci će od naredne godine imati kvalitetniju nastavu.

 


-Kupićemo 15 računara. To je sasvim dovoljno za našu školu. Inače na konkursu Ministarstva pravde konkurisalo je 1.336 ustanova , a svega 130 dobilo je sredstva – rekao je Martonoši.
Iđoška škola jedna je od tri u gradu u kojoj se realizuje elektronski dnevnik koji će u potpunosti zaživeti od septembra. Letnji raspust iskoristiće se za radove.


-Gradska uprava obezbedila je sredstva i ove godine zamenićemo ulazna vrata kako bi poboljšali energetsku efikasnost. Pre nekoliko godina zamenili smo prozore – dodao je naš sagovornik.
OŠ “Milivoje Omorac” ima 132 učenika. Iz škole odlazi 25-oro osmaka, a u prvi razred biće upisano 11 učenika.