Humanitarnim buvljakom pomažu napuštenim životinjama

Na sebi svojstven i zanimljiv način kikindski gimnazijalci u dvorištu škole organizovali su humanitarni buvljak. Milica Kecman, učenica IV razreda dovela je psa labradora koji se odaziva na ime Reks:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovo je odlična prilika da se moji vršnjaci upoznaju sa Reksom. Ova rasa pasa veoma je popularna među mladim ljudim. Mogu da kažem da se siplatilo pošto je on atrakcija i donosi najviše novca. Prisutni mogu da maze Reksa, da se fotografišu sa njim ili da ga prošetaju. To se plaća, a sav novac doniraćemo za brigu o napuštenim životinjama.

Svi su mogli da ubace novac i saznaju šta ih čeka u budućnosti.

-Imamo bunar želja i predviđamo sudbinu. Otvaram karte i svima je to zanimljivo. Postali smo atrakcija jer svako želi da sazna šta ga očekuje – dodala je Dunja Petrović.

Inicijativa za održavanje humanitarnog buvljaka je potekla od profesorice istorije Ivane Bogosav koja je istakla da je zadovoljna odzivom đaka i svojih kolega:

-Jako je mnogo napuštenih životinja na ulicama Kikinde, a deca ih vole. Cilj ove akcije je da se povode više računa o zaštiti životinja. Na fejsbuku postoji stranica udovljavanja pasa i mačaka na teritoriji Kikinde, dok je grupa građana osnovala takođe fejsbuk stranicu humanitrarni buvljak za napuštene životinje u Kikindi. Ovo je način da se skrene pažnja i na nesavesne vlasnike, ali i da se pomogne sugrađanima koji se stalno brinu o napuštenim životinjama pa iz ličnih sredstava plaćaju sterlizicaiju, lečenje i hranu .

Sav novac prikupljen u ovoj humanoj akciji biće doniran za kupovinu hrane i lekova za napuštene životinje.Akciju su podržali zaposleni u školi, ali i građani.