Humanitarna akcija

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde organizovao je humanitarnu priredbu u amfiteatru VŠSSOV. Sredstva dobijena od dobrovoljnih priloga, kao i od prodaje rukotvorina korisnika usluga Centra, namenjena su za pomoć dvojici teško obolelih učenika Tehničke škole.

Nakon što su učenici Tehničke škole organizovali humanitarni turnir u fudbalu, za svoje drugare i  iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite su rešili da pokrenu humanitarnu priredbu, kako bi se pridružili  akciji podrške. Osim muzičkih tačaka i recitala, u okviru priredbe, svoje rukotvorine su ponudili zainteresovanim studentima, sugrađanima i prijateljima, kao i saradnicima, koji su u velikom broju podržali nastup učesnika. Kako je navela direktorica Centra Vesna Stanaćev, ovo nije prvi put da organizuju humanitarnu aktivnost.

Humanitarnu akciju, koja je organizovana u amfiteatru VŠSSOV, podržali su i članovi odreda “Proka S Plavi”, koji su uspostavili saradnju sa Centrom u okviru kampanje “Upoznaj izviđače, postani izviđač”. Korisnici centra učesnici su mnogih manifestacija, humanitarnih akcija,  radno su angažovani i u okviru raznih radionica, a kroz ovakva angažovanja žele da  pokažu i svoju humanost.