Humani penzioneri u akciji “Sakupi čep”


Kikindsko Udruženje penzionera i članovi KUD-a “Sunčana jesen”prikupili su preko 60 balona plastičnih čepova, koje su uručili Centru za pružanje usluga socijalne zaštite “Naša kuća”.

Kikindski penzioneri i članovi KUD-a “Sunčana jesen” godinama sarađuju sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite. Jedna od saradnji se zasniva na prikupljanju čepova. Do sada je iz Udruženja penzionera prikupljeno više od 150 balona plastičnih čepova, a kako je navela predsednica KUD-a “Sunčana jesen” Jela Veličkov,  akcija se i dalje nastavlja:

-Dobru saradnju imamo. Sem ovako, mi sarađujemo i kada su muzička druženja i slično. Obilazimo se, družimo se. Evo već dve godine naše Udruženje prikuplja čepove. Mi to odlažemo u plastične balone. Već nekoliko puta smo se na ovaj način organizovali. Osim članova, u sakupljanju učestvuju i sugrađani koji donose čepove u naše prostorije. Do sada smo prikupili više od 150 balona.

 

Članovi Centra su aktivni u realizaciji humanitarnih akcija. Ono što motiviše ove mlade ljude je potreba da i oni pokažu svoju, već toliko puta dokazanu humanost. U Udruženju penzionera osim što prikupljaju čepove, kako je Veličkov rekla, svakodnevno prikupljaju i plastične flaše koje sami odnose do centra. Ovu priliku su iskoristili i da podsete svoje članove da nastave sa humanom akcijom, a i da motivišu sve druge sugrađane da budu na ovaj način društveno odgovorni.