Hronika: Rasvetljene prevare i krađe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca iz okoline Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela prevare.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog da mu na ime zajedničkog ulaganja u posao da novac u ukupnom iznosu od 6,2 miliona dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čoki rasvetlili su 11 šumskih krađa, izvršenih od novembra 2016. do 30. januara ove godine, na području Padeja, opština Čoka.

Osumnjičeni dvadesetpetogodišnji muškarac iz okoline Čoke tereti se da je motornom i ručnom testerom posekao oko 27 kubika topole, jasena i vrbe. Na ovaj način Vodoprivrednom preduzeću ”Gornji Banat” Kikinda pričinjena je materijalna šteta koja se procenjuje na oko 140.000 dinara.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela šumska krađa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kanjiži podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa.

Sumnja se da su oni provalili u školu u opštini Kanjiža, iz koje su otuđili osam računara sa pratećom opremom.