Hor “Attendite” otvorio Letnju akademiju Skupštine evropskih regija

Himnom “Bože pravde” i “Odom radosti” u izvođenju hora Kulturnog centra “Attendite”, a pod sloganom “Mladi su budućnost, mladi su Evropa” u Skupštini AP Vojvodine svečano otvorena Letnja akademija Skupštine evropskih regija (AER). Marko Markovljev iz Kulturnog centra ističe da su se članovi hora rado odazvali pozivu da budu deo ovog događaja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Horu Kulturnog centra pripala je čast da otvori ovako važan skup. Moram da istaknem da je ovo prvi put da jedan hor izvodi himnu Srbije u Skupštini Vojvodine. Naš dolazak bio je iznenađenje za sve učesnike.

Ovo je drugi put da je Vojvodina domaćini Letnjoj akademiji Skupštine evropskih regija, podsetio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine:

-Letnja akademija je posebno značajna jer ove godine učestvuje više od 90 mladih iz 19 zemalja. Vojvodina može puno toga da pokaže od svojih vrednosti

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, koji je i potpredsednik AER-a zadužen za međuregionalnu diplomatiju, istakao je uverenje da će učesnici ovogodišnje Letnje akademije tokom pet dana steći nova znanja i nova prijateljstva koja će trajati ceo život.

Letnja akademija ,AER-a trajaće do 5. jula, a mladi učesnici imaće priliku da učestvuju na predavanjima i radionicama, razgovaraju o svom viđenju evropske budućnosti i perspektive, međusobno se upoznaju i ostvare kontakte.