“Hajdemo na bubalice”po 27. put u Iđošu

KPD “Milivoj Omorac”u Iđošu organizovalo je tradicionalno veče u šumi “Hajdemo na bubalice”. Ovo je 27 put da je Iđoš domaćin ove manifestacije u okviru koje se tredicionalno mese krofne, jedu lubenice i kuva mladi kukuruz.

Tradicionalno, kako to nalažu običaji sela Iđoš, uoči preobraženja valja se na sokaku zaigrati, zapevati i za pojas zadenuti, a čini se, valja se i nešto prezalogajiti. I ovoga puta su posetioci, ali i meštani, na posebnom uzvišenju u Partizanskoj ulici, imali mogućnost da provedu jedno lepo veče uz muziku i pesmu, krofne, kuvani kukuruz i hladne lubenice.

 

I ovoga puta su učešće uzeli domaćini, ali i gosti iz Kikinde, Srbobrana, Novog Miloševa, na opšte zadovoljstvo svih koji su se prošetali u prvi suton do tradicionalnog mesta održavanja manifestacije. U okviru programa, kao veliki projatelj sela nastupila je i Gordana Adamović Lana, poznata estradna zvezda, ondašnje Jugoslavije:

-Za mene je ovo pravo zadovoljstvo i drago mi je kad god me pozovu da gostujem. Poznajem veliki broj meštana ovog  sela,  koji više ne žive ovde već su odselili  za Ameriku. Svake godine, nakon manifestacije putujem i nosim im pozdrave iz njihovog rodnog Iđoša.

 

Osim Lane, u programu su učestvovala razna udruženja, pevačke grupe, glumci, recitatori, kao i solisti na raznim instrumentima.