“Gusle” podigle publike na noge

“Gusle” podigle publike na noge

Završnim koncertom na kom su u nastupili svi aktivni članovi Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle” obeležena je ovogodišnja koncertna sezona. Više dva sata igranja, pevanja, sviranja bila je prilika da se na sceni Narodnog pozorišta predstave sve sekcije. Publiku su prvo pozdravili najmlađi kojima je ovo bio prvi nastup.Prvi deo koncerta bio je posvećen dečijim folklornim grupama i članovima škole folklora, a u pozorištu su nastupila i deca iz sekcije “Gusala” koja radi pri OŠ “Žarko Zrenjanin”, ali i mališini iz KUD-a “Bašaid”.

 

 

 

 

 

 

 

Ocenjujući godinu na izmaku rukovodioci najstarijeg kulturno-umetničkog društva u Kikindi ističu da je bila uspešna.Očuvanje tradicije osnovna je misija “Gusala” u čemu im lokalna samouprava pruža nesebičnu podršku.

-Izuzetno sam zadovoljan ovom programskom godinom. Neke nove generacije su stasale i polako dolaze do odličnih rezultata. Koncert je pokazao da podmladak u izvođakom ansamblu fantastično radi. Imamo i novu generaciju u tamburaškom orkestru. Imali smo puno uspešnih nastupa, a posebno bih istakao veliki uspeh ženske pevačke grupe pod vođstvom Magdalene Popov koja je osvojila nikad više priznanja na raznim festivalima – istakao je Zoran Petrović, direktor ADZNM “Gusle”.

-U 2018. sve sekcije izuzetno su radile. Međutim ove godine izdvojila nam se dečija grupa škole folklora tačnije dečiji izvođački ansambl koji je od septembra do danas imao veliki broj zapaženih nastupa. To je naša budućnost koju željno iščekujemo – dodao je Igor Popov, umetnički rukovodilac.

Članovi izvođačkog ansambla, ali i sastava rekreativaca ističu da im je najdraže kada igraju u rodnom gradu.

Publika je apaluzima nagradila sve izvođače, a u Narodnom pozorištu tražilo se mesto više.