“Gusle” otvorile vrata novim članovima

Sa početkom nove školske godine počeo je i upis novih članova u najstarije srpsko društvo ADZNM „Gusle“. Kako ističe Igor Popov, umetnički rukovodilac u ovu kulturnu instituciju svi su dobrodošli.

-Naša vrata otvorena su za prijem novih članova svih 12 meseci. Primamo decu u folklorne sekcije, srednjoškolce za omladinske folklorne sekcije, za hor „Kornelije Stanković“, Veliki narodni orkestar, pevačke grupe, kao i nešto starije sugrađane za rekerativnu i veteransku grupu. Svi su dobrodošli – rekao je Igor Popov.

Od početka godine do početka oktobra članovi „Gusala“ učestvovali su na brojnim manifestacijama.Uskoro ih očekuju dva festivala na kojima će učestvovati ženska pevačka grupa, kao i festival u Temerinu za folklorni ansambl.

-U zavisnosti od epidemiološke situacije, do kraja godine očekuju nas aktivnosti i nastupi kojima ćemo obeležiti veliki jubilej 145 godina postojanja i rada „Gusala“ – zaključio je Popov.

Upis članova je svakog radnog dana od 19 do 22 sata u prostorijama „Gusala“ u ulici Zorana Đinđića broj 2, a sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona 400 -560.