“Gusle” i nova generacija

Početak nove nastavne godine ujedno može biti i vreme kada se najmlađi opredeljuju da postanu deo ADZNM „Gusle“. U ovoj ustanovi praktikuju, inače, da svakog septembra i oktobra na što atraktivniji način privuku nove amatere. Ovoga puta su na Gradskom trgu iako najmlađi, ipak već izverzirani članovi svojom igrom, kao i reklamnim materijalom  pozivali novu generaciju folkloraša.

Ovo kikindsko društvo ima tradiciju dugu skoro vek ipo i danas broji više od 600 članova, svrstanih u više sekcija, a kako je navela Magdalena Popov, umetnički rukovodilac u “Guslama”, spremni su za upis novih članova tokom cele godine:

-Nama sezona traje tokom cele godine. Mi nešto i nemamo raspust, ali eto..pred  školsku godinu i novu sezonu, želimo da pozovome na prvom mestu ovaj naš podmladak, najdraži i najslađi. Želimo da kažemo, dečice dobro nam došli! Vrata “Gusala” su otvorena od ponedeljka do petka, dođite da zajedno sačuvamo ovu našu tradiciju od zaborava, na najbolji mogući način, kruz igranje, pevanje i sviranje, uz osmehe i druženje.

 

Aktivne sekcije društva u koje je moguće upisati mališane su: školica folklora, izvođački folklorni ansambl, školica narodnih instrumenata, veliki narodni orkestar, školica tambure, pevačke grupe, mešoviti omladinski hor “Tolinger”. Upis novih članova je svakog radnog dana u prostorijama ADZM “Gusle” od 8 do 14 i od 19 do 20 sati.