„Gromovnicima“ tri medalje na državnom prvenstvu, a uskoro ih očekuju i borbe pred domaćom publikom

„Gromovnici“ su na najvažnijem takmičenju u zemlji imali pet predstavnika.

Državno prvenstvo održano je u Beogradu, a u žestokoj konkurenciji Tara Kojić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma, dok je Nevena Kežić u istoj kategoriji zauzela treće mesto. Bronzu je u kategoriji do 66 kilograma izborio i Dejan Volaš. Borbe su bile naporne, pa svaka od ovih medalja sija zlatnim sjajem:

-Imala sam četiri meča, u tri sam pobedila, a jedan sam izgubila. Borbe su bile teške, jer su ostale devojke bile starije i iskusnije, objašnjava Tara Kojić, dok Dejan Volaš dodaje:

 

-Takođe sam imao četiri borbe. Takmičio sam se za treće mesto i tu sam pobedio džudistu. Ovo je za mene novo iskustvo u kategoriji juniora, jer sam do sada nastupao sa mlađim uzrastima.

Pored njih, u polufinale takmičenja ušao je i Mateja Vukmirica, ali nije uspeo da dođe do medalje, tako da je u ukupnom poretku zauzeo peto mesto. Nemanja Milić, od kojeg se mnogo očekivalo, dobio je kaznu na samom startu takmičenja i diskvalifikovan je sa istog. Ipak, Kikinđani se okreću novim borbama, a one ih očekuju za vikend u našem gradu:

-Očekuju nas Memorijalni turnir „Dragan Ciganović Ciga“ i 35. Kup Kikinde. Takmičenja će biti održana za vikend u hali SC „Jezero“. Očekujemo između 300 i 500 takmičara iz sedam zemalja. Turnir će biti dobar i nadamo se najboljim rezultatima. Na ovom takmičenju boriće se poletarci, mlađi pioniri i mlađi kadeti, kaže trener u klubu Branislav Zarić.