GrO SUBNOR-a obeležiće „Dan mladosti“ obilaskom Kuće cveća

Za nešto više od nedelju dana, jugonostalgičari sa prostora svih republika bivše države proslaviće rođendan „druga Tita“ i nekadašnji Dan mladost. Već tradicionalno, ovaj datum obeležiće i GrO SUBNOR-a.

Planiramo da upriličimo posetu Kući cveća i Muzeju „25. maj“ u Beogradu. Pritom ćemo napraviti i mali izlet do Avale i Avalskog tornja. Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže, a cena je 1000 dinara. Ko želi, može da se javi kikindskom SUBNOR-a, kaže Marko Milošev, istoričar i predsednik Komisije za negovanje revolucionarnih tradicija GrO SUBNORa.

Nekadašnji veliki državni praznik pao je u zaborav. Sa setom ga se uglavnom sećaju stariji sugrađani. Milošev, je istakao zbog čega je važno obeležavati ovaj datum.

Bitno je da se prisetimo u kakvoj državi su naši sugrađani živeli, jer mi mlađi nismo uspeli da vidimo i osetimo blagodeti tog doba. Svakako da je Jospi Broz Tito simbol i vođa postratovske Jugoslavije. On je jedna od najznačajnijih ličnosti u srpskoj istoriji 20. veka.

Pored organizovanja poseti Kući cveća, u narednom periodu Komisije za negovanje revolucionarnih tradicija obići će sve spomenike na teritoriji grada, kako bi se utvrdilo u kom su stanju. Prioritet u narednoj godini biće uređenje spomen kosturnice na Mokrinskom groblju, koja je u veoma lošem stanju, ističe Milošev.