GrO Pokret socijalista: Ministarstvo odbrane uspešno obnavlja sistem odbrane Srbije

GrO Pokret socijalista: Ministarstvo odbrane uspešno obnavlja sistem odbrane Srbije

Saopštenje Gradskog odbora Pokreta socijalista

Ministarstvo odbrane uspešno obnavlja sistem odbrane Srbije i to posle katastrofalnih „reformi“ u sistemu odbrane, kada je za vreme tzv. demokratske ili dosovske vlasti, uništeno, rashodovano i pretopljeno više hiljada oklopnih i drugih vojnih borbenih sistema, a sve u pokušaju da se sveopštom devastacijom vojna moć Srbije toliko umanji da ne predstavlja ikakvu garanciju sigurnosti. Tada je i ukinuta vojna obuka vojno sposobnog građanstva, sve sa parolom da Srbija više neće ratovati !? Kao da je u svojoj istoriji Srbija to ikada želela. Ali tako je to kada se radi za tuđ interes, a ne za interes sopstvene zemlje i naroda.

Ipak u poslednje vreme, vidljivi su veliki, nije neskromno reći ogromni pomaci u osavremenjavanju vojne tehnike i obuke vojno sposobnog stanovništva. Ovakva obnova sistema bezbednosti očigledno ne odgovara pojedinim centrima koji se služe raznim metodama unižavanja autoriteta i integriteta pojedinaca i institucija koje sprovode ovu obnovu.
Možda je baš zbog ovakvih rezulatata ministarstva odbrane, na medijskom udaru čovek koji je na čelu ove institucije – ministar Aleksandar Vulin. Čudno je to da ga najviše kritikuju upravo oni koji bi trebalo da se sami postide šta su oni i njihovi politički istomišljenici uradili sistemu odbrane Republike Srbije. Iako je degutantno i tužno spominjati takozvane proteste od prošlog petka u Kikindi ili od pre nelkoliko dana u Novom Sadu kada je spaljena lutka sa likom Ministra Vulina, moramo da primetimo sinronizovanu akciju pojedinih grupa koje pokušavaju da unize Ministra i Ministarstvo odbrane, verovatno u cilju umanjenja podrške koje ovo ministarsvo uživa u narodu.

Ipak raduje činjenica da i pored raznih, malo je reći degutantnih, napada na integritet ministra Aleksandra Vulina i ministarstvo odbrane, ogromna većina naroda i dalje ima veliko poverenje u vojsku i podržava put obnove sistema odbrane Srbije koje se trenutno sprovodi .