Grčka je i ove godine vrlo atraktivna za Kikinđane, ali raste interesovanje za Tursku i Egipat

Turistički aranžmani za predstojaću letnju sezonu su uveliko u prodaji. Kako smo informisani u kikindskim Turističkim agencijama, najviše interesovanja sugrađana vlada i ovoga puta za Grčku, koja, prema tumačenju nekih od agencija i prema očekivanju sugrađana ipak nije snizila cene svojih ponuda.

Leto 2019. moglo bi doneti izvesne promene kada je odlazak na letovanje prosečnog Srbina u pitanju. Naime, aranžmani su već uveliko u prodaji, pojedine agencije čak beleže nezapamćenu zainteresovanost mogućih turista za određene destinacije.

Grčka, kao vrlo popularno odredište za turiste, drži prošlogodišnje cene kada su aranžmani u pitanju ali je turistima omogućeno da uživaju visoke popuste ukoliko je uplata u celosti u pitanju. Osim Grčke, prema tumačenju vlasnice agenzije „Zora putovanje  “Jelene Berbakov raste interesovanje i za Egipat, kao i za Tursku:

-Počela je prodaja aranžmana. Prošle godne organizatori nisu dobro prošli u sezoni, pa su ovoga puta rešili da se ove godine malo ranije oglase sa ponudama. Turska je vrlo atraktivna, a Egipat takođe.

 

Krenula je ponuda i za Tursku avionom, kao i za Egejsku i Antalijsku regiju, dodala je Berbakov, a vraća se i veliko interesovanje za Egipat. Turistička agencija JP “Autoprevoz”, „Turist biro“ je za letnju sezonu 2019 pripremila bogatu i raznovrsnu ponudu. Grčka i Olimpska regija, naglasila je Branka Adamović, šef “Turist biroa”, uvek imaju svoje turiste, koji su i sada zainteresovani za arnžmane, ali je primetno interesovanje i za druge destinacije:

-Ove godine nije bila još ni letnja sezona završena, a već je krenula potražnja za novo leto. Cene su ostale iste  kao i prošle godine, a postoji popust za gotovinsko plaćanje.

Cene se kreću od 70 evra u predsezoni i potsezoni za deset dana po osobi, a obuhvataju smeštaj i prevoz. Atraktivne destinacije, koje su u ponudi uveliko opredeljuju korisnike usluga turističkih agencija da već u oktobru uplate čak i ceo iznos, kada je letovanje u pitanju, objašnjava Biljana Gajski referent prodaje u TA “Banat-turs” :

-I dalje je Grčka broj jedan destinacija za naše ljude. Odlučuje se kako zbog cena tako i zbog blizine. Pored Grčke tu je i Egipat. Upravo su nam putnici baš tamo.

 

 

Ranije rezervacije, kao i uplate za željene destinacije omogućavaju zainteresovanim turistima veću mogućnost odabira i lakše uklapanje u rokove.

Za Tursku, koja je od prošle godine opet postala vrlo atraktivna za Kikinđane, kako je navela Gajski postoji već lista čekanja koja je počela na samom početku oktobra.