Gradsko veće u Ruskom Selu

Gradsko veće u Ruskom Selu

U kontinuitetu od prošle godine sednice Gradskog veća na čelu sa gradonačelnikom Pavlom Markovim kojima prisustvuju i sekretari sekretarijati održavaju se u mesnim zajednicama. Ideja vodilja ovakvog načina rada je želja da se obrati više pažnje na to kako žive i šta nedostaje meštanima sela.

-Poslednjih godina Rusko Selo napreduje. Od pitanja koje su nam građani uputili najduže se razgovaralo o izdavanju državne zemlje u zakup odnosno o broju hektara koje će na raspolaganju imati Ruskoselski ratari. Njima su razjašnjene sve nedomice i sve ono što je do lokalne samouprave biće urađeno kako bismo pomogli. Za Rusko Selo imamo visoke ciljeve u sledećeoj godini , a među njima su završetak puta između Ruskog Sela i Novih Kozaraca i radova u ulici Solunskih dobrovoljaca, prečistač, uređenje krova na Domu kulture. Reč je o investicijama vrednim nekoliko miliona dinara – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik

Meštani su zadovoljni što su imali priliku da o svojim problemima razgovaraju sa nadležnima jer su mogli odmah da dobiju i odgovore. Tibor Kiralj, sveštenik u Rimokatoličkoj crkvi zahvalio se svoje, ali i u ime pravoslavne crkve na pomoći koju dobijaju od lokalne samouprave. Izneo je predlog koji se odnosi na gorbnicu porodice Čarnojević.

Boško Dobranić, predsednik Upravnog odbora Zemljradničke zadruge “Rusko Selo” koja okuplja 120 poljoprivrednika govorio je o problemu u kom se zadruga našla poštoi je zemlja koja im pripada predemt restitucije.

Poljoprivrednik Dušan Tomić istakao je da će na predstojećoj licitaciji ratari moći da se nadmeću za 100 hektara državne zemlje, umesto za 350 koliko je bilo do sada. Manje zemljišta ove godine direktna je posledica restitucije, a ovaj problem muči i proizvođače u svim ostalim selima.

Predsednik MZ Rusko Selo Dušan Marjanović dodao je da su ovakvi razgovora sa predstavnicima gradske uprave važni jer se postiže bolja i otvorenija saradnja.

-Meštani su imali privilegiju da sa kompletnom gradskom upravom razgovaraju o problemima, ali i da čuju planove za Ruske Selo.

Između ostalog Ruskoselci su se interesovali za uređenje prostorija FK “Crvena zvezda”, za mogućnost čišćenja sporednih puteva od snega, a dat je predlog za otvaranje celodnevnog boravka u vrtiću jer je sve više mladih bračnih parova našlo zaposlenje.