Gradsko veće u Mokrinu

Kroz sednice gradskog veća u selima predstavnici lokalne samouprave pokazuju i u praksi da jednako vode računa o problemima na selima, a meštani u direktnom kontaktu dobijaju odgovore na svoja pitanja.Članovi Gradskog veća, sekretari sekretarijata, zaposleni u gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Pavlom Markovim imali su priliku da od Mokrinčana čuju koja su po njima goruća pitanja u selu.

 

 

 

 

-U neposrednom razgovoru sa meštanima markirali smo sve aktuelne probleme. Dogovor je da se najveći deo reši u što je moguće kraćem vremenskom periodu. Praksa je da sve ono što postavimo kao cilj i uradimo. Između ostalog razgovarali smo i o akutnom problemu koji se odnosi na nastanak divljih deponija. Nastaju neodogovornim ponašanjem pojedinaca i prave probleme. Razmišljamo i o sistematičnijem rešenju poput postavljanja video nadzora – istakao je Pavle Markov.

Osim problema razgovaralo se i o legatu Raše Popova koji je pripao Mesnoj zajednici Mokrin:

-Svi koji su proslavili naš grad zaslužuju da im vratimo tako što ćemo njihovu zaostavštinu smestiti u adekvatan prostor i otvoriti za javnost.

Sednica Gradskog veća izazvala je veliko interesovanje Mokrinčana. Sima Malenčić, poljoprivrednik ima problem sa deponijom za odlaganje tečnog otpada koja se nalazi tik uz njegovu njivu. U narednom periodu on će biti rešen jer se za Mokrin izrađuje Plan detaljne regulacije prečistača otpadnih voda. Danica Demić, predsednica Udruženja penzionera skrenula je pažnju na njihove prostorije kojima je potrebna sanacija i zadovoljna je što će se nadležni pozabaviti time. Darinka Maljugić, knjižničarka govorila je o potrebi da se legat Raše Popova smesti u adekvatan prostor.

Živko Ugrenović pohvalio je ovakav način rada jer je najvažnija neposredna komunikacija.

-U ovoj godini za MZ Mokrin iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 13 miliona dinara za investicije. U toku je asfaltiranje ulice Železnički Novi Red, radi se otresište, završeni su sanitarni čvorovi u Domu kulture, radi se na planovima detaljne regulacije za prečistač otpadnih voda i radne zone -dodao je Ugrenović.

Na sednici se razgovaralo i o sanaciji dečijeg igrališta, izgradnji parking mesta u centru, boljoj horizontalnoj signalizaciji oko škole, pomoći da se obezbedi novčana nagrada za šampione Svetskog prvenstva u tucanju farbanim kokošijim jajima.