Gradski stadion dobija 920 novih sedišta na tribinama

Ulaganja u stadion OFK „Kikinda 1909“ biće nastavljena i u narednom periodu. To su na zajedničkom sastanku potpisivanjem ugovora potvrdili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Nikola Lukač. Ugovor je vredan oko milion dinara, a sredstva će se utrošiti na opremanje objekta.

-Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za opremanje sportske infrastrukture prepoznata je potreba da se ulože sredstva u stadion. Na sastanku smo se dogovorili i o daljim ulaganjima koji će doprineti da se poboljšaju uslovi bavljenja sportom u Kikindi – istakao je Dane Basta.

Razgovoru sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prisustvovali su i načelnik okruga Milivoj Linjački, Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu, načelnik SBO Milivoj Linjački i Jelena Bakić predsednica Sportskog saveza Kikinda. Gradonačelnik Lukač dodao je da je važno da Gradski stadion dobije izgled kakav zaslužuje.

-Sa gostima smo razgovarali o budućim planovima i ulaganjima koja će moći da se ostvare putem konkursa.Sredstva koja smo dobili uložićemo u postavku 920 sedišta na tribini Gradskog stadiona. Klub OFK „Kikinda 1909“ postaje najbolji fudbalski klub na severu Banata i svako ulaganje je izuzetno važno – rekao je Nikola Lukač.

Gosti i domaćini posetili su i OŠ „Jovan Popović“ gde su direktorici Jeleni Krvopić uručeni sportski rekviziti neophodni za časove fizičkog vaspitanja. Rekvizite je dodelio Savez za školski sport Vojvodine, a sredstva su obezbeđena putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. U školi fudbala za decu „Mladi vukovi“ predstavnici sekretarijata upoznali su se sa načinom rada i organizacijom, a poseta je završena obilaskom stadiona OFK „Kikinda 1909“. Podsetimo da je nedavno narodni poslanik Milenko Jovanov najavio da će biti izgrađen novi Gradski stadion u okviru Strategije 2020-2025., kao i to da će ovaj stadion biti jedan od najvećih sportskih objekta u gradu.