Gradski odbor PS osuđuje pokušaj državnog udara i političko nasilje

Gradski odbor PS osuđuje pokušaj državnog udara i političko nasilje

Gradski odbor Pokreta Socijalista – Kikinda osuđuje političko nasilje od prethodnog vikenda, koje predstavlja pokušaj državnog udara i zahteva da nadležni organi ispitaju slučaj i odgovorne privedu pravdi.

” Sedamnaestog marta navršila se još jedna tragična godišnjica u novijoj istoriji Srbije – Pogrom srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Tada, 2004. godine uz prethodnicu brojnih ubistava, otmica i uništavanja imovine, u prisustvu međunarodnih snaga koje nisu adekvatno reagovale, dogodilo se nezapamćeno sinhronizovano nasilje albanskih ekstremista i terorista. Posledice tog događaja se i danas oset,e a država Srbija i građani ga pamte kao „martovski pogrom. Tada je Srbija bila vođena tako da je bila oslabljena na svim nivoima društva i nije uspela da spreči taj događaj niti da adekvatno zaštiti svoje građane. Država je bila nemi posmatrač ovog stradanja, a građani Srbije se danas sećaju žrtvi i stradanja, ali i onih koji su tada bili na vlasti i nisu umeli (ne želimo da mislimo da nisu hteli), da tako nešto preduprede ili spreče i svoje građane zaštite.

Bolna je činjenica da su neki pojedinci i grupe iz takve, tadašnje vlasti, na ovu godišnjicu pokrenuli nasilje u Beogradu protiv ovoga puta institucija države Srbije. Narod će im i ovo zapamtiti.

Možemo se međusobno neslagati oko političkog mišljenja, ali ne smemo dopustiti da ova neslaganja budu praćenja nasiljem niti da se izdignu iznad opšteg interesa društva – a to je stabilna država sa svojim legitimnim i legalnim institucijama”- stoji u saopštenju Gradskog odbora PS.