Gradski odbor Pokreta socijalista osuđuje nečasne postupke pojedinih doktora

Gradski odbor Pokreta socijalista osuđuje nečasne postupke pojedinih doktora

Povodom nedavnog hapšenja lekara kikindske bolnice osumnjičenog da je uzimao mito, saopštenjem za javnost oglasio se predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Savo Orelj.

Lekari koji pregled pacijenata uslovljavaju novcem, nagovaraju na preglede u privatnim ordinacijama uz pozamašno plaćanje, doktori specijalisti arogantnog i bezobzirnog ponašanja okaljali su ne samo sebe, već i svoju profesiju, kikindsku bolnicu i sam grad, ocenjuje u saopštenju predsednik Gradskog odbora PS Savo Orelj. U ovom odboru oštro osuđuju nečasne postupke pojedinih doktora ističući da država danas ulaze ogromne napore u obnovu i izgradnju bolnica, kao i u nabavku najsavremenijih medicinskih aparata.

Predsednik gradskog odbora PS navodi da načelnici reonskih ambulanti i ostalih zdravstvenih ustanova zbog nedostatka lekarskog kadra ulažu maksimalan trud i umeće radi što boljeg funkcionisanja i adekvatnog zdravstvenog zbrinjavanja građana i da je kikindska Opšta bolnica kao retko koja zdravstvena ustanova u zemlji dobila sedmogodišnju akreditaciju što je, razlog više, da se odvoji žito od kukolja, ističe Orelj.