Gradonačelnik u SC “Jezero”: Ambiciozni planovi za naredni period

Gradonačelnik Pavle Markov obišao je danas SC” Jezero” gde je u toku temeljna rekonstrukcija zatvorenog, velikog bazena i pratećeg tehničkog postrojenja. Planovi lokalne samouprave za iduću godinu, za ovu ustanovu, su ambiciozni, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Markov i ukazao da je delimičnu rekonstrukciju SC “Jezero”, gradska vlast najavila za 2018 i 2019 godinu.

-Počeli smo od velikog bazena koji je bio u teškom stanju zbog, ne samo starosti već i neadekvatnog održavanja u određenim periodima. Radi se kompletna rekonstrukcija pločica i svih delova koji se tiču samog bazena, potom antikorozivna zaštita i ojačanje metalnih i nosećih stubova krovne konstrukcije– navodi Markov.

I naredni koraci ići će u pravcu unapređenja uslova u kikindskom sportskom centru, otkriva gradonačelnik.

-Za iduću godinu je predviđeno da izvršimo sanaciju maski, dela krova, radićemo osvetljenje iznad malog bazena i klimatizaciju same hale, što je problem već dugi niz godina. Hala će dobiti daleko kvalitetnije uslove za korišćenje, kao i mogućnost organizovanja velikih takmičenja i ugošćavanja sportista i reprezentacija, po čemu je sportski centar nekada i bio poznat. Nastojimo da deo potrebnih sredstvama obezbedimo od drugih nivoa vlasti, jer to i jeste naša politika- istakao je gradonačelnik Markov.

Aktuelni radovi vredni su 9 miliona dinara i trebalo bi da budu završeni početkom decembra.