Gradonačelnik sa Deda Mrazom posetio “Pčelicu” i “Našu kuću”

U prazničnoj akciji darivanja najmlađih, gradonačelnik Pavle Markov i Deda Mraz stigli su danas do vrtića “Pčelica”. Mališani su ih dočekali pesmom i recitacijama. Deca iz ovog vrtića napisala su zajedničko pismo, a šta su to poželili kao poklon za Novu godinu otkrio nam je petogodišnji Vasil Ronto.

-Pisao sam Deda Mrazu da želimo lopte i slatkiše. U dvorištu se igramo fudbala i košarke i probušile su nam se lopte, pa smo zato tražili da nam ih donese Deda Mraz.  

Gradonačelnik Pavle Markov kaže da je, u već tradicionalnoj novogodišnjoj akciji lokalne samouprave, veliko zadovoljstvo obilaziti decu jer druženje sa njima vraća u detinjstvo i oplemenjuje.  

Deda Mraz obilazi i predškolsku ustanovu. Imali smo ovde lep, veseo i topao doček. Deca su se obradovala, a Deda Mraz im je doneo ono što su želeli. Ovde su deca zajednički napisala jedno pismo, kao tim, što je svakako posebno– ističe Markov i dodaje da ovu priliku koristi i da se na licu mesta uveri šta je potrebno da bi se poboljšali uslovi rada u vrtićima.

Praznično darivanje- poseta gradonačelnika i najpoznatijeg deke na svetu uneli su radost i vedrinu i među korisnike Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

-Decembar je mesec kada kod nas praznična atmosfera traje 31 dan jer imamo mnogo gostiju. Mi smo kuća otvorenog srca za druženje. Gradska uprava nas svake godine iznenadi i obraduje paketićima- navodi Vesna Stanaćev, direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

-Vidimo da korisnicima ovog centra naša poseta sa Deda Mrazom mnogo znači. I nama takođe. Razmišljamo za ubuduće kako unaprediti pružanje usluga jer raditi sa osobama sa posebnim potrebama nije nimalo lako, treba mnogo strpljenja i ulaganja, ali onda možemo da budemo posebno zadovoljni kada se vidi napredak- ukazao je Markov.

Deda Mraz  ima pune ruke posla. Ove godine u Kutiju želja stigao je rekordan broj pisama -oko 5000. Gradonačelnik priznaje da ga je toliki odziv iznenadio prisećajući se da je, u prvoj godini akcije, poslato oko 2000 dečijih pisama. Darivanje je tek počelo, pa je poruka mališanima koji su pisali belobradom deki – da budu strpljivi.