Gradonačelnik Markov i direktor Uprave za kapitalna ulaganja: Nova, moderna pijaca u tri faze

Kikinđani već decenijama čekaju na izgradnju nove, moderne pijace, kakvu grad i zaslužuje. Kako teku radovi, na licu mesta uverili su se gradonačelnik Pavle Markov i i direktor pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević. U toku je prva faza radova koju sa 35 miliona finansira pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja i gradski budžet sa 15 miliona. 

Projektovan je jedan nov, moderan objekat koji prati sve ono što pijaca mora da ima. Imaćemo jedan od najnaprednijih objekata ove vrste u Vojvodini. Mi smo planirali da prvu fazu radova završimo do kraja godine, i da iduće godine probamo da završimo drugu fazu, to bi bio veliki uspeh. Na kraju, možda i treću fazu tako da u narednih godinu i po dana dobijemo upotrebljiv objekat koji će oslikavati i pozitivne promene u gradu i sve ono što smo uradili na polju poboljšanju komunalne infrastrukture– kaže gradonačelnik Pavle Markov.

Uprava za kapitalna ulaganje je za lamelu 1 izdvojila 35 miliona dinara i nadamo se da će do kraja godine radovi biti završeni. Ovo nije jedini projekat koji je Uprava finansirala, ukupno smo do sada izdvojili 150 miliona dinara. Imamo odličnu saradnju i prepoznali smo značaj Kikinde kao regionalnog centra- ukazuje direktor Uprave za kapitalna ulganja Nedeljko Kovačević. 

Dobre uslove, bolje organizovan prostor, lepši izgled – to prodavci i kupci očekuju od nove gradske pijace, što su nam u razgovoru i potvrdili (VIDEO).

Kad hoćete da upoznate jedan grad, odete na pijacu. Mislim da ta izreka važi i dan danas– kaže nam Branislav Zavišin, prodavac. Ljiljana Jorgin, koja radi na pijaci više od 20 godina dodaje- Očekujem da će biti sto puta bolje. Sanjam kad će doći taj dan, da nam više ne kaplje za vrat i da ne duva. Samo da bude što pre.

Jedva čekamo da pijaca bude gotova, lepo je to što su započeli– kaže nam Nevenka Đukin, dok Stevka Predojev ističe:

I treba da se gradi pijaca. Danas sam iznela malo grožđa i dunje, očekujem bolje uslove.

 

I ovo gradilište u centru Kikinde, takođe je dobar pokazatelj odlične saradnje gradske i pokrajinske vlasti. Dok Kikinđani sa nestrpljenjem očekuju da dobiju modernu gradsku pijacu, planiraju se novi zajednički projekti.

Za predstojeći konkurs Uprave za kapitalna ulaganja, gradska uprava dostavila je dvadesetak projekata sa građevinskim dozvolama. Dogovori o prioritetima i njihovom finansiranju nastavljeni su u kabinetu gradonačelnika Markova.