Gradonačelnik u poseti školama

vlcsnap-2016-10-04-15h05m40s246

Gradonačelnik Pavle Markov, u pratnji Stanislave Hrnjak, koja je u proteklom periodu obavljala funkciju člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, kulturu i informisanje, obišao je osnovne škole „Slavko Rodić“ u Banatskom Velikom Selu i „Petar Kočić“ u Nakovu, kao i srednju Ekonomsko-trgovinsku školu u Kikindi. Lokalna samouprava u proteklom periodu, izdvojila je značajna sredstva za renoviranje i investiciono održavanje obrazovnih ustanova.

Vrednost poslednje etape ovih investicija je šest miliona dinara. Gradonačelnik je podsetio na obećanje da će se svake godine odvajati značajna sredstva, kako bi se rešili problemi lokalnog školstva. Ovo će biti jedan od prioriteta gradske vlasti.

-Želimo da sve što se uradi ima svoj trag i da koristi građanima Kikinde, odnosno u ovom slučaju našim najmlađim sugrađanima, dodao je gradonačelnik.

Obilazak škola gradonačelnik je nastavio posetom Ekonomsko-trgovinskoj školi. U njoj su u potpunosti opremljene kuhinja i prostorija za rad učenika smera za konobare.

Vrednost ove investicije je oko dva miliona dinara. Veći deo novca obezbedila je lokalna samouprava, dok je prostali iznos finansiran iz pokrajinskog budžeta. Direktor Ekonomsko – trgovinske Tomislav Bartolić škole ističe da su ovakve investicije neophodne kako bi se na praktičan način sprovelo dualno obrazovanje, o kojem se u poslednje vreme sve više govori.

Osim novog kabineta, novina u ovoj školskoj godini je gostovanje profesionalnih kuvara, koji učenicima otkrivaju tajne svoj umeća. Kao deo međunarodne saradnje, ove nedelje, gostujući nastavnik – kuvar je Nikša Ivičević iz Hrvatske, koji učenicima predstavlja, njemu blisku, mediteransku kuhinju.

Gradonačelnik je savetovao učenike da iskoriste sve što im nove mogućnosti pružaju. Namera je da ovakvih investicija bude što više u budućnosti.