Građani proslavili Ognjenu Mariju na Vodicama

Svetom liturgijom, rezanjem kolača, osveštanjem bosiljka i vode, kod crkvice na Vodicama , Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležili su stradanje Svete Marine ili Ognjene Marije, kako je još naš narod zove.Na Vodicama je 1865.godine podignuta crkvica posvećena svetiteljki Marini. Osim naših sugrađana bilo je posetilaca iz čitave okoline, a zatekli smo i Snežanu Kojić Keljin iz Melburna iz Australije koja je želela da proba lekovitu vodu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kum slave bila je porodica Zavišin.

-Ovde na Vodicama proveo sam detinjstvo, njive od kojih živim nalaze se u neposrednoj blizini ovog mesta tako da je moja porodica odlučila da budemo kumovi slave i da nam Ognjena Marija bude zaštitnica – rekao je Branislav Zavišin.

Svetu arhijerejsku liturgiju služili su sveštenici pravoslavne crkvene opštine.Prema legendi, izvor lekovite vode otkrio je slučajno pastir koji se tu umio, a imao je rane po telu i nogama. Nakon što je i prenoćio na ovom mestu, rane su nestale, a narod je počeo ovde da pronalazi lek za kožu i oči. Sveta Marina rođena je u Antiohiji, a postradala je tragično jer je želela da ostane u svojoj hrišćanskoj veri i nije želela da se uda za mnogobožca koji je bio carski namesnik.