Gradi se most na Starom jezeru

Staro jezero uskoro će biti na korak stanovnicima prvog rejona. U toku je izgradnja mosta iz Semlačke ulice, a radovi teku po planu. Novu investiciju u Kikindi pozdravili su članovi Pokreta socijalista.

 

 

 

 

 

-Gradski odbor Pokreta socijalista drugi put na ovom mestu drži konferenciju za novinare. Prvu smo održali 2014. godine kada su nas građani ovog dela grada zamolili da utičemo na tadašnju demokratsku vlast da vrate postojeći most ili izgrade nov. Četiri godine kasnije tu smo i zajedno sa građanima delimo zadovoljstvo jer je u toku izgradnja mosta koji će značajno skratiti put do SC “Jezero” – istakao je Savo Orelj, predsednik GrO Pokreta socijalista.

Zadovoljstvo zbog radova u jednom od najlepših delova grada nije krila ni Nada Latinović koja živi u prvom rejonu:

-Stanujem blizu i svakog dana šetam ovim putem. Jako mi znači prelaz koji se pravi jer ne moramo da idemo okolo. Zahvaljujem se lokalnoj vlasti jer su održali svoje obećanje.

Izvođač radova je firma “Tehnobor” i u toku je postavljanje konkstrukcije budućeg mosta. Novi prelaz građanima koji žive u prvom rejonu skratiće put do Starog jezera, Velikog parka i SC “Jezero” za oko 1,5 kilometar. To će puno značiti roditeljima sa malom decom, ali i starijim sugrađanima.