Gradi se kišna kanalizacija u Nemanjinoj ulici

U Nemanjinoj ulici od Prizrenske do Moravske gradi se kišna kanalizacija. Obilazeći danas gradilište gradonačelnik Pavle Markov istakao je da je gradska uprava sa problemima koji nastaju usled padavina u ovom delu grada upoznat već neko vreme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Usled više padavina meštanima u delu Nemanjine voda je ulazila u kuće. Prošle godine građani su nam se obratili sa molbom da se što pre izgradi atmosferska kanalizacija. Brzo smo reagovali i čim je projekat bio završen započeli su radovi. Pozdravljam što su se građani sami organizovali i došli da razgovaraju sa mnom. Želeo bih i da ostali, bez obzira na to da žive u gradu ili na selima, slede njihov primer, da nam predoče koji su to problemi koje imaju u svom okruženju, a tiču se više njih, da ih zajedno rešimo.

Vrednost radova je 5,5 miliona dinara.

-Građevinska sezona tek je počela, a mi koristimo svaki dan pogodan za radove. I ove, kao i prethodnih godina rešavaćemo probleme koji su decenijama bili nerešivi -dodao je Markov.

Meštani su, kako napominju, već prestali da se nadaju da će problem kišne kanalizacije biti rešen .Radovi su povereni firmi “Graditelj NS”.

-Radovi teku po planu. Posao smo počeli 25. marta, a rok za završetak je sredinom juna. Ukoliko nam vremenske prilike dozvole radovi će biti završeni kako je planirano. Kanali su iskopani, a u narednom periodu počećemo sa njihovim betoniranjem i da vratimo sve u prvobitno stanje – rekao je Slaviša Paravinja, šef gradilišta.

Atmosferska kanalizacija biće izgrađena u ukupnoj dužini od 300 metara sa obe strane dela Nemanjine ulice.